Pikants un krēmīgs ķirbju karijs: vienkārša recepte ar kokosriekstu pienu

Ķirbju karijs, kas ir pilns veselīgu sastāvdaļu, ir aromātiski garšīgs un arī lieliski krēmīgs. Šī ķirbju recepte lieliski sasildīs no iekšpuses, īpaši vēsās dienās.

Uzziniet, ko vēl varat pagatavot no ķirbjiem, šeit: Ķirbju receptes .

Krēmveida ķirbju karija recepte

Padoms: ķirbju karijs ļoti labi sader ar rīsiem vai svaigu bageti, vai arī jūs varat vienkārši baudīt to vienu pašu. Kā papildu piedevu var pārkaisīt dažus sasmalcinātus zemesriekstus vai Indijas riekstus.

3 padomi un uzlabojumi gardam ķirbju karijam

Ķirbju kariju var aromatizēt ar citiem dārzeņiem, kā arī ar vistas gaļu.
Ķirbju kariju var aromatizēt ar citiem dārzeņiem, kā arī ar vistas gaļu.  © 123rf/oksanamedvedeva

1. padoms - vēl vairāk garšas: ja vēlaties ko vēl bagātīgāku, ķirbju karijam varat pievienot vairāk dārzeņu. Vienkārši pievienojiet tos karijam ceturtajā posmā un atstājiet gatavot. Lieliski var izmantot ķiršu zirņus, lēcas, kubiņos sagrieztus kartupeļus vai saldos kartupeļus, brokoļu vai ziedkāpostu gabaliņus.

Piezīme: Atkarībā no šķirnes ķiršu zirņus un lēcas var būt nepieciešams mērcēt vairākas stundas, pirms tos var pievienot ēdienam. Mērcēšanas ūdeni nedrīkst izmantot, bet gan izliet.

Otrais padoms - gaļas pievienošana: Protams, šai ķirbju karija receptei var pievienot arī gaļu, īpaši labi sader vistas krūtiņas fileja. Vislabāk, ja sagriezto vistas gaļu vispirms labi apcep, tad izņem no pannas un atliek malā. Visbeidzot to pievieno karija karsēšanai vēl apmēram desmit minūtes.

Trešais padoms - vai tam jābūt kokosriekstu pienam? Nē, jo kokosriekstu piens ne visiem garšo. Kā alternatīvu var izmantot, piemēram, krējumu, krējuma sieru vai grieķu jogurtu. Ja ķirbju karijs ir pārāk biezs, to var atšķaidīt ar nedaudz dārzeņu buljona.

TAG24 novēl jums jautru gatavošanu un labu apetīti!