Šis vienkāršais triks padarīs jūsu ceptos kartupeļus aromātiskus.

Cepti kartupeļi ir klasika - vienkārši, universāli un ļoti iecienīti. Taču ar vienkāršu virtuves triku tos var padarīt ne tikai kraukšķīgākus, bet arī daudz garšīgākus. Divas slepenās sastāvdaļas: Etiķis un sāls! Izklausās neparasti? Bet tas darbojas lieliski, kā to parāda slavenā šefpavāre Nigella Lawson.

Vairāk ideju kartupeļu ēdieniem atradīsiet šeit: Vairāk iedvesmas par kartupeļiem TAG24

Lūk, kā tas darbojas: Ceptus kartupeļus pagatavojiet ar etiķi un sāli.

Nigella Lawson vienkārši zina, kas garšo labi.
Nigella Lawson vienkārši zina, kas garšo labi.  © Screenshot/Instagram/nigellalawson

Lai pārliecinātos, ka cepti kartupeļi izdodas patiešām labi, rīkojieties šādi:

  • Kartupeļus iepriekš pagatavojiet: Kartupeļus vāriet viegli sālītā ūdenī, līdz tie kļūst mīksti.
  • Izžāvējiet un atstājiet atdzist: Atdzesējiet un atdzesējiet, lai tie vēlāk labi sasmaržotu un nesaputotu.
  • Kartupeļus sasmalcina, nevis sagriež: Nedaudz saspiežot ar dakšiņu - tas rada vairāk apceptas garšas.
  • Apcep eļļā: cep apmēram 20 minūtes uz vidējas uguns, līdz kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.
  • Uzreiz pēc cepšanas uzpiliniet dažus pilienus etiķa un pārkaisiet ar sāli.

Padoms: ja vēlaties maigāku garšu, atšķaidiet etiķi ar nedaudz ūdens. Tas piešķir maigāku garšu, bet paliek pietiekami intensīvs.

Kāpēc etiķis?

Etiķis ne tikai nodrošina svaigu skābumu, bet arī pastiprina dabisko kartupeļu garšu un, ķīmiski reaģējot ar kartupeļu virsmu, nodrošina papildu kraukšķīgumu.

Nigella Lawson neatklāj precīzus daudzumus. Tāpēc izjūtiet savu gaumi - varat eksperimentēt atkarībā no savas garšas.

Slavenību šefpavārs dalījās ar ceptu kartupeļu recepti vietnē Instagram.

Cepti kartupeļi ar etiķi un sāli ir padoms ikvienam, kam patīk vienkāršas, bet izsmalcinātas lietas. Izmēģiniet to - un pārliecinieties par kraukšķīgo rezultātu!